reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Sosnowiec
13.3°C
wschód słońca: 05:33
zachód słońca: 19:50
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Sosnowcu

kiedy
2025-04-23 19:00
miejsce
Księgarnia, Sosnowiec, Stanisława...
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-24 19:00
miejsce
Comityva 2.0, Sosnowiec, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-25 20:00
miejsce
Komin Music Cafe, Sosnowiec, ul....
wstęp biletowany
kiedy
2025-04-26 17:00
miejsce
Przystanek Otwartej Kultury...
wstęp biletowany